Bönor

Sortering på Las Delicias.

Foto: Dr Wakefield

El Salvador

El Limón

Region: Chalatenango 

Art: Tvättad röd pacas 

 

Santos Alfredo Lemus farm El Limón ligger i Chalatenango på 1400 meter över havet. Den är på 1,5 hectar. Kaffet skördas november till januari och det är endast fullmoget kaffe som plockas. Det här är en tvättad röd pacas. 

Kaffet blötläggs i tankar under 7-10 timmar beroende på vädret. Sedan torkas det på patios under 8-11 dagar. 

 

La Honduritas

Region: Alotepec-Metapán

Art: Tvättad röd pacamara

José Arnulfo Montiels farm La Honduritas ligger i Alotepec-Metapán på 1650 meters höjd. Han grundade finca La Hondurita i början av 1990-talet för att generera inkomst till sina grannar och sin familj genom att odla och sälja specialkaffe. 

Det fullmogna kaffet plockas och hela bäret fermenteras  under 9-20 timmar sedan tar man bort bönorna från fruktköttet och tvättar det och torkar det både på patios och på afrikanska bäddar.

José expreimenterar med olika processtekniker för att se vlken teknik som ger det bästa resultatet i form av unika och attraktiva kaffen som lockar specialkaffemarknaden.

 

 

 

 

 

 

Åre kafferosteri – Helgesjövallen 211 SE-837 94 Järpen – tel 070-647 57 27 –
Medlem i Specialty Coffee Association of Europe Sweden