ÅRE KAFFEROSTERI – KABINBAREN

Vår kaffebar under vintersäsongen.

Trondheimsleden 52, Åre (Kabinbanans dalstation)

Här serverar vi, förutom vårt specialkaffe, alltigenom ekologiskt fika bakat på riktiga råvaror. Lokalt, Eko och Hållbart är vårt mantra. För oss är det viktigt att råvarorna kan härledas tillbaka till sitt ursprung.

Café Torget bakar det mesta av vårt fika och en del gör vi själva på rosteriet. I Jämtland finns en kravmärkt kvarn, Ångsta Kvarn, som levererar ett fantastiskt mjöl. För Café Torget är det en självklarhet att använda mjöl från Ångsta och andra små kvarnar i landet. De, liksom vi, verkar efter devisen #minbygdmittansvar.

Vi vill dessutom gynna mindre företag som satsar på en bra råvara och köper därför vårt vatten från Stenkulla Brunn, samma vatten som serveras på Nobelfesten. Vår läsk kommer ifrån Vasa Bryggeri, som ligger i Njurunda i vårt grannlandskap Medelpad. De framställer läsk efter originalrecept. 

Även vårt glutenfria- och mjölkproduktsfriasortiment är givetvis gjort på äkta, naturliga och ekologiska råvaror. Du kan vara trygg med att få riktiga grejer hos oss som görs från grunden. 

Hos oss finns allt från vegansmörgås till falukorvsstut och från kanelbullar till gluten- och mjölkproduktsfri kladdkaka. 

Vi är en specialkaffebar på 7 kvm i en skidlift som satsar på att duka upp ett sortiment gjort för att passa alla som gillar det goda, gjort på äkta vara. Vi försöker helt enkelt vara specialkaffets svar på sushins tre-stjärniga restaurang Sukiyabashi Jiro som ligger i källaren i en tunnelbanestation i Tokyo. ;-)  

VARMT VÄLKOMNA TILL KAFFEBAREN SOM TAR SINA RÅVAROR OCH GÄSTER PÅ ALLVAR.

20 sittplatser.

 

 


 Åre Kafferosteri- Torgbaren OPEN thursday to sunday July to mid-august, weekends till the end of september. You'll find us at the square in Åre. 

 

 

Åre kafferosteri – Helgesjövallen 211 SE-837 94 Järpen – tel 070-647 57 27 –
Medlem i Specialty Coffee Association of Europe Sweden