Våra specialkaffe under säsongen 2016/2017

Det är olika rostningar för espresso och för brygg/kok/press. För att se vad som finns rostat, kolla in vår webshop .  

Om du vill vara säker på att få tillgång till dem alla, gå in och köp en prenumeration

Hunapu

Augustis månadskaffe. 

Land: Guatemala

Region: Antigua

Tvättstation: Bella Vista

Bonde: flera småbönder med 1-4 hektar kaffeodling 

Bönor: Tvättad röd bourbon

Höjd: 1500-1800

Doft: Torkade plommon.

Munkänsla: Nyanserat med lång eftersmak.

Smak: Äpple och plommon.

Syrlighet: Hög, komplex: citrus, äpple och vinsyra.

Hur vi brygger den som espresso:

19 g in, 25 sekunder, 40 g ut. 

 

Hunapu

 

La Sierra

Septembers månadskaffe. 

Land: Honduras

Region: Santa Barbara

Farm: 

Bonde: Daniel Moreno

Bönor: Tvättad röd pacas

Höjd: 1540

Doft: Fruktigt och kakao

Munkänsla: Rund

Smak: Clementin, stenfrukt och kakao

Syrlighet: Citrussyrlighet, mjuk

Hur vi brygger den som espresso: 

20 g in, 42 g ut, 22 sekunder. 

  

Adado Shara

Oktobers månadskaffe. 

Land: Etiopien

Region: Yirgacheffe, Gedeo

Tvättstation: Adado

Bonde: flera småbönder

Bönor: Tvättade ursprungsarter

Höjd: 200-2350 m ö h

Doft: Jasmin

Munkänsla: Juicig

Smak: Jasmin och persika

Syrlighet: Mild citrussyrlighet

Hur vi brygger den som espresso:

20 g in, 44 g ut, 25 sekunder. 

Adado Shara

El Limon

Novembers månadskaffe.

Land: El Salvador

Region: Chalatenango

Farm: El Limon

Bonde: Santos Alfredo Lemus

Bönor: Tvättad röd pacas

Höjd: 1400 m ö h

Doft: Hasselnöt

Munkänsla: Rund

Smak: Hasselnöt och viss plommon.

Syrlighet: Mild citrussyrlighet.

Hur vi brygger den som espresso:

19,5-20 g in, 48 g ut, 23-24 sekunder.

El Limon 

Kochere Kore

Decembers månadskaffe.

Land: Etiopien

Region: Yirgacheffe, Kochere

Farm: flera småbönder

Bönor: Ursprungsbönor som torkat i sitt fruktkött- natural

Höjd: 1790-1900

Doft: Hallon

Munkänsla: Mjuk

Smak: Hallon och mandel

Syrlighet: Mild citrussyrlighet

Hur vi brygger den som espresso:

 

Kochere Kore

Toño

Januaris månadskaffe.

Land: Costa Rica

Region: West Valley, Los Robles de Naranjo

Farm: Finca Toño

Bonde: Aguilera Brothers

Bönor: Honeyprosessad villa sarchí

Höjd: 1450 

Doft: Fruktigt

Munkänsla: Lätt och sprittande

Smak: Stenfrukter och äpple

Syrlighet: Äppel- och citrussyrlighet

Hur vi brygger den som espresso:

20 g, 55-57 g, 25-27 sekunder.

Tono honey 

Santa Cruz

Februaris månadskaffe.

Land: Guatemala

Region: Antigua

Farm: Santa Cruz

Bonde: Maria Regina Ponce de Leal

Bönor: Tvättad röd Bourbon

Höjd: 1500-1650

Doft: Rostade mandlar och katrinplommon

Munkänsla: Något torr

Smak: Gröna druvor och gula plommon

Syrlighet: Vin- och citrussyrlighet

Hur vi brygger den som espresso:

20 g in, 25 sekunder, 50 g ut. 

 Santa Cruz

Chely

Mars månadskaffe.

Land: Honduras

Region: Santa Barbara

Bonde: Nelson Ramirez

Bönor: Tvättad röd pacas

Höjd: 1510-1550

Doft: 

Munkänsla: Sammetslen

Smak: Körsbär och persika med fruktigt kakaoavslut.

Syrlighet: Citrus.

Hur vi brygger den som espresso:

20g, 47 g ut, 22 sekunder

Sammetslen munkänsla, smak av apelsin och mandelmassa. 

  


Konga Sede 

Aprils månadskaffe.

Land: Etiopien

Region: Yirgacheffe, Gedeo

Tvättstation: Konga 

Bonde: flera småbönder  

Bönor: Tvättade ursprungsarter

Höjd: 1800-2100 

Doft: 

Munkänsla: 

Smak: 

Syrlighet:

Hur vi brygger den som espresso:  

 

Konga Sede

 

La Hondurita

Majs månadskaffe.

Land: El Salvador

Region: Alotepec-Metapán

Farm: La Hondurita

Bonde: José Arnulfo Montiel

Bönor: Tvättad pacamara

Höjd: 1650

Doft: 

Munkänsla: 

Smak: 

Syrlighet: 

Hur vi brygger den som espresso:

20g, 27 sekunder, 56-59 g

Smak av fruktig marsipan och kakaoavslut.

Hondurita

Toño

Junis månadskaffe.

Land: Costa Rica

Region: West Valley, Los Robles de Naranjo

Farm: Finca Toño #5

Bonde: Aguilera Brothers

Bönor: Tvättad villa sarchí

Höjd: 1450 

Doft: Torkad aprikos och mandelchoklad

Munkänsla:  Lätt

Smak: Apelsinblomma, gröna druvor och honung.

Syrlighet: Citrussyrlighet- apelsin.

Hur vi brygger den som espresso:

 

 

  
Åre kafferosteri – Helgesjövallen 211 SE-837 94 Järpen – tel 070-647 57 27 –
Medlem i Specialty Coffee Association of Europe Sweden